Israel-työ

Ja minä siunaan niitä, jotka minua siunaavat. (I Moos. 12:3)

Israel-työn vetäjä Jyrki Isohella

email: isohella(at)luukku.com

______________________________

ISRAEL-TYÖ

Seinäjoen helluntaiseurakuntana ymmärrämme Israelin siunaamisen olevan Jumalan selkeä tahto, ja myös yksi tärkeimmistä seurakunnan menestykseen vaikuttavista tekijöistä (1.Moos.12:3, 27:29; 4.Moos.24:9; 6:23-26). Tästä syystä olemme panostaneet suuresti Israeltyön kehittämiseen.

Aktiivisessa Israel-tiimissämme on mukana suuri joukko eri ikäisiä Israelin ystäviä. He palvelevat monissa erilaisissa toimintamuodoissa, joista esittelemme seuraavaksi muutamia. Jos sinä olet kiinnostunut toimimaan jossain näistä työmuodoista, ota yhteyttä joko Israeltyömme vetäjään Jyrki Isohellaan. Email: isohellat(at)luukku.com tai suoraan eri työmuotojen vetäjiin.

Toiminnat

Israel-tilaisuudet

Seurakunnassamme järjestetään Israel-tilaisuuksia säännöllisesti joka kuukauden kolmantena sunnuntaina klo 16:00. Jos koronarajoitukset estävät yleisön osallistumisen tilaisuuteen paikan päällä, voit kuitenkin seurata tilaisuuksiamme netissä, seurakuntamme nettisivujen kautta. Kaikki tilaisuudet löytyvät myös nettiarkistostamme.

Järjestämme myös erilaisia Israel-aiheisia koulutustilaisuuksia ja näyttelyjä, joista saat tietoa seurakuntamme nettisivuilta. Olet myös tervetullut osallistumaan kerran kuukaudessa järjestettäviin Israel-ryhmän kokoontumisiin, joissa suunnittelemme tulevaa toimintaamme ja opiskelemme juutalaisten tavoittamista evankeliumilla.

Musiikkitoiminta

Israel-työssämme on mukana kaksi eri musiikkiryhmää. Jo pidempään toiminutta Shalom-ryhmää luotsaa Veli-Matti Luoma.

Toinen, vielä nuori kokoonpano, on Betsalel, jota johtaa pastori Jyrki Isohella, e-mail:  isohellat(at)luukku.com. Ryhmiä voi tilata myös muualle esiintymään.

Hebrean opiskelu

Seurakunnassamme toimii heprean alkeisryhmä, jossa opiskellaan sekä Raamatun heprean, että nykyheprean alkeita. Ryhmä kokoontuu sunnuntaisin klo 19:00. Opiskelu on ilmaista. Jos olet kiinnostunut osallistumaan heprean ryhmään ensi vuonna, ota yhteyttä Israel-työmme vetäjään.

Israel-tanssiryhmät

Besorah -ryhmä esittää israelilaista ylistystanssia ja kansantanssia.
Nimi Besorah on hepreaa ja tarkoittaa ilosanomaa. Ryhmä on perustettu rakkaudesta israelilaiseen tanssiin ja ennen kaikkea rakkaudesta Israelin Pyhään. Tahdomme siunata Israelia ja juutalaista kansaa Sanan mukaisesti. Tahdomme myös välittää iloa karkeloinnin kautta. Ilo Herrassa on meidän väkevyytemme, kuten Nehemia 8:10 meille ilmoittaa.

Esiintymisryhmä on toiminut vuodesta 2017 alkaen. Se sai alkunsa Jumalan antamasta näystä seurakunnassa toimineen harrasteryhmän pohjalta.Ryhmän tunnuslauseena on Psalmi 149:3 ”Ylistäkööt he karkeloiden hänen nimeänsä.”Ryhmän ohjaajana toimii Aniko Oláh. Muut jäsenet ovat: Herttua Minna, Kataja Kaisa, Koppel Eda, Kuitunen Kirsti, Lahtinen Hannele, Lipasti Tuija ja Salo Tanja.

Israel Dance aloitti keväällä 2021 Minna Herttuan ohjaamana uutena avoimena ryhmänä, johon kaikki liikkumisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tanssimme omaksi iloksi ja Jumalan kunniaksi n. kerran kuukaudessa.

Israel-leirit

Seurakuntamme on tähän mennessä toteuttanut yhden virkistys/ raamattuleirin juutalaisille. Toivomme voivamme järjestää vastaavia leirejä myös tulevaisuudessa. Jos olet halukas palvelemaan jossain tehtävässä tulevilla leireillä, ota yhteyttä leiritoimintamme vetäjiin Simo ja Marjo Poikoseen.

Avustusaktiot

Suuri joukko seurakuntalaisiamme on osallistunut Israelissa toteutettaviin avustusaktioihin, joissa on autettu erityisesti holokaustin selviytyjiä eri tavoin. Tuleviin avustusaktiohin voit ilmoittautua ryhmän johtajille Teuvo ja Seija Mäntylälle.

Evankelioimisaktiot

Olemme suunnittelemassa evankelioimisaktioita sekä Israeliin, että Euroopan juutalaisten pariin. Jos olet kiinnostunut osallistumaan johonkin aktioon, ota yhteyttä Simo ja Marjo Poikoseen.

Sapatti- ja Sederateriat

Seurakuntamme on järjestänyt jo useita sapatti- ja sederaterioita, sekä kahvituksia, joista saatavilla tuotoilla on kerätty varoja Israel-työtämme varten. Haluatko palvella tulevien aterioiden toteuttamisessa? Ota yhteyttä toimintamuodon vetäjään?

Arpajaiset ja myyjäiset

Myös arpajaiset ja myyjäiset ovat tuoneet kaivattuja varoja toimintaamme. Otamme mielellämme vastaan mm. leivonnaisia, tavara sekä rahalahjoituksia työmme tukemiseksi. Ota yhteyttä toimintamuodon vetäjiin Airi Kalliolahteen ja Sirpa Keltamäkeen.

Israel-työlle tuki seurakunnan tiliyhteyksien kautta. Kirjoita viitekohtaan merkiksi ”Tuki Israel-työlle”.

TERVETULOA MUKAAN SIUNAAMAAN ISRAELIA !