Diakoniatyö

Seurakunnan diakoniatyö

“Todellinen kuva Jumalasta voidaan tehdä vain käsin, palvelemalla”.
– Raakel Liehu

Diakoniatyön osa-alueet

Seniorityö

Seniorityö seurakunnan iäkkäämpien parissa kattaa ystäväpalvelukäynnit, lauluvierailut palvelukoteihin sekä ehtoollisen viennin huonokuntoisille ikääntyneille.

Ystäväpalvelutoiminta on vapaaehtoistoimintaa iäkkäämpien seurakuntalaisten parissa. Ystäväpalvelu haluaa tukea ja vastata ennen kaikkea yksinäisyyden ongelmaan. Ystäväpalvelu on vuorovaikutuksellinen suhde, jonka tavoitteena on

• vaikuttaa myönteisesti tuettavan elämään
  • edistää tuettavan hyvinvointia ja seurakuntayhteyttä
  • ennaltaehkäistä vaikeuksia.

Kuka voi toimia ystäväpalvelussa?

Ystäväpalvelu on seurakunnan vapaaehtoistoimintaa tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Ystäväpalvelijaksi voi ryhtyä kuka tahansa seurakunnassa luotettavaksi ja tasapainoiseksi tunnettu henkilö, jolla on halu palvella. Ystäväpalvelijat haastatellaan ennen toimintaan mukaan tuloa ja heille järjestetään vertaistukitoimintaa.

Lauluvierailut palvelukoteihin ja sairaalaan

Seurakuntamme eri musiikkiryhmät käyvät pitämässä hartaushetkiä Seinäjoen alueen palvelukodeissa ja sairaalassa. Seurakunnan lauluvierailuajat sovitaan keskitetysti työmuodon koordinaattorin Marjo Ala-Huumon (050 349 8797) kautta.

Vammaistyö

Vammaistyön tavoitteena on luoda kaikille yhdenvertainen mahdollisuus osallistua seurakunnan toimintaan ja kasvaa Jumalan tuntemisessa. Toivomme, että esimerkiksi esteettömyys-sivumme auttavat sinua tarvittaessa. Mikäli olet kiinnostunut seurakuntamme vammaistyöstä ja sen kehittämisestä, ota yhteyttä Vammaistyön koordinaattoriin, Susanna Heikkilään (040 528 9825). Teemme myös yhteistyötä helluntaiherätyksen Hyvä Sanoma-palvelut ry:n valtakunnallisen vammaispalvelun kanssa.

Seurakunnan diakoniatyö

Lähimmäistyö

Ruoka-apu

Diakoniatyöntekijä Tommi Merivirta (040 417 1729) vastaa työtiiminsä kanssa maanantaista perjantaihin alkaen klo 12.00 seurakunnan eteistiloissa järjestettävästä elintarvikejaosta. Elintarvikkeita jaetaan jokaiselle, joka kokee apua tarvitsevansa.

EU-ruokakassit sekä kuukausittainen Teuvo Mäntylän (045 652 7347) johdolla toteutettu diakoniaruokailu ovat hyvä lisä tähän.

Sairaalasielunhoito

Seurakuntamme sairaalasielunhoidosta vastaa Luterilaisen kirkon sairaalasielunhoidon erikoistumiskoulutuksen käynyt Vuokko Hautala. Pastorit, vanhimmat, diakonit sekä seurakuntamme valtuuttamat sielunhoitajat käyvät pyydettäessä tapaamassa sairaalassa. Lähtökohtana tapaamiseen on potilaan oma tahto. Sairaalasielunhoidon ensisijainen tehtävä on kulkea ihmisen rinnalla kärsimysten, sairauden ja kivun keskellä.

Vankilatyö

Vankilalähetti Kaisa Kataja (seurakunnan toimisto 010 292 7000) luo kontakteja vankeihin, järjestää hengellisiä tilaisuuksia Vaasan vankilassa sekä toimii yhdyshenkilönä KRIS- Etelä-Pohjanmaan toimintakeskuksen kanssa.

Myös seurakuntamme jäsen Maria Korpela (045 513 2425) on siunattu vankilalähetiksi.

Kaveri Kammari -toiminta kokoaa yksinäisiä joka kuukauden ensimmäinen maanantai klo 18-20 keskustelemaan ja viettämään aikaa yhdessä kahvikupposen äärellä. Toimintaa koordinoi Kaisa Kataja.

Pakolaistyö

Seinäjoen alueella toimii yhteiskristillisen monikulttuurisuustyöryhmä. Järjestämme yhdessä hengellisiä tilaisuuksia sekä toteutamme erilaisia aktiviteetteja.

Tilaisuudet tulkataan englanniksi ja mahdollisuuksien mukaan arabi, farsi/dari.