Seniorityö

Seniorityö seurakunnan iäkkäämpien parissa kattaa ystäväpalvelukäynnit, lauluvierailut
palvelukoteihin sekä ehtoollisen viennin huonokuntoisille ikääntyneille.
Ystäväpalvelutoiminta on vapaaehtoistoimintaa iäkkäämpien seurakuntalaisten parissa.
Ystäväpalvelu haluaa tukea ja vastata ennen kaikkea yksinäisyyden ongelmaan.
Ystäväpalvelu on vuorovaikutuksellinen suhde, jonka tavoitteena on

– vaikuttaa myönteisesti tuettavan elämään
– edistää tuettavan hyvinvointia ja seurakuntayhteyttä
– ennaltaehkäistä vaikeuksia

Kuka voi toimia ystäväpalvelussa?

Ystäväpalvelu on seurakunnan vapaaehtoistoimintaa tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Ystäväpalvelijaksi voi ryhtyä kuka tahansa seurakunnassa luotettavaksi ja tasapainoiseksi tunnettu henkilö, jolla on halu palvella. Ystäväpalvelijat haastatellaan ennen toimintaan mukaan tuloa ja heille järjestetään vertaistukitoimintaa.

Ystäväpalvelua koordinoi Vuokko Hautala.

Ystäväpalvelu opas.pdf

Lauluvierailut palvelukoteihin ja sairaalaan

Seurakuntamme eri musiikkiryhmät käyvät pitämässä hartaushetkiä Seinäjoen alueen palvelukodeissa ja sairaalassa. Seurakunnan lauluvierailuajat sovitaan keskitetysti työmuodon koordinaattorin, Marjo Ala-Huumon (050 349 8797) kautta.