Lähimmäistyö

Ruoka-apu
Diakoniatyöntekijä Tommi Merivirta (040 417 1729) vastaa työtiiminsä kanssa maanantaista torstaihin klo 12 seurakunnan eteistiloissa järjestettävästä elintarvikejaosta. Elintarvikkeita jaetaan jokaiselle, joka kokee apua tarvitsevansa.
EU-ruokakassit sekä kuukausittainen Teuvo Mäntylän (045 652 7347) johdolla toteutettu diakoniaruokailu ovat hyvä lisä tähän.

Ruoka apu.pdf

Sairaalasielunhoito
Seurakuntamme sairaalasielunhoidosta vastaa Luterilaisen kirkon sairaalasielunhoidon erikoistumiskoulutuksen käynyt Vuokko Hautala. Pastorit, vanhimmat, diakonit sekä seurakuntamme valtuuttamat sielunhoitajat käyvät pyydettäessä tapaamassa sairaalassa. Lähtökohtana tapaamiseen on potilaan oma tahto. Sairaalasielunhoidon ensisijainen tehtävä on kulkea ihmisen rinnalla kärsimysten, sairauden ja kivun keskellä.

Vankilatyö
Vankilalähetti Kaisa Kataja (seurakunnan toimisto 010 292 7000) luo kontakteja vankeihin, järjestää hengellisiä tilaisuuksia Vaasan vankilassa sekä toimii yhdyshenkilönä KRIS- Etelä-Pohjanmaan toimintakeskuksen kanssa.
Kaveri Kammari -toiminta kokoaa yksinäisiä joka kuukauden ensimmäinen maanantai klo 18-20 keskustelemaan ja viettämään aikaa yhdessä kahvikupposen äärellä. Toimintaa koordinoi Kaisa Kataja.

Päihdetyö
Seurakunnassamme olemme käynnistämässä päihdetyötä. Jos olet kiinnostunut tästä työmuodosta, ota yhteyttä päihdetyön koordinaattoriin, Riitta Savolaiseen (045 131 0672).