RAAMATTUKOULU 2017-2018

RAAMATTUKOULU

Seinäjoen helluntaiseurakunnan raamattukoulu toteutetaan perinteisesti yhden lukuvuoden mittaisena iltaraamattukouluna. Kokoonnumme Seinäjoen helluntaikirkon Vellamosalissa tiistai-iltaisin klo 17.30-20.30. Joka neljäs tiistai on vapaa. Tiistai-iltojen konsepti sopii erinomaisesti kaikille! Ei haittaa, vaikka olisi työstä väsynyt, sillä opetus on luentomaista.

Raamattukoulun vastuuhenkilöinä toimivat Pastori Ville Pitkänen ja seurakunnan muut raamatunopettajat ja teologit.

Tiistai-iltojen Raamattukouluun riittää joka vuosi opiskelijoita. Osa tulee omasta seurakunnasta ja osa maakunnasta. Myös evankelis-luterilaisesta seurakunnasta on joka vuosi tullut opiskelijoita. Raamatun opiskelun kiinnostuksesta kertoo se, että jälleen viime keväänä ilmoittautujia kertyi yli seitsemänkymmentä. Systemaattinen koko Raamatun ja sen keskeisten oppien läpi käyminen on monen seurakuntalaisen haaveena. Kaikilla ei ole mahdollisuutta käydä Ison Kirjan peruskurssia. Kaikilla on kuitenkin mahdollisuus oman seurakunnan raamattukouluun.

Voit ilmoittautua 31.08.2017 saakka Tuomo Läntelälle joko sähköpostilla (tuomo.lantela@gmail.com) tai soittamalla / tekstaamalla numeroon 045-633 5363. Helluntaiseurakunnan jäsenyyttä ei vaadita.

Raamattukoulun hinta on 100€.
Maksu sisältää opetuksen ja opettajien valmistaman materiaalin.

Syyskausi eksegetiikkaa:

Johdatus Raamattuun – Raamattu vastaa moniin tämänkin päivän kysymyksiin. Oikeiden vastausten muodostaminen edellyttää muutamien asioiden huomioimista sekä viihtymistä itse sanan äärellä.

Johdatus Vanhaan testamenttiin – Vanha testamentti sisältää kertomuksen koko maailman synnystä ja kertoo, miten Jumala valitsi Israelin omaisuuskansakseen ja miten hän johdatti kansaansa historian lävitse.

Johdatus Uuteen testamenttiin – Uuden testamentin sanoma on ajankohtainen ja se määrittelee olennaisella tavalla kristinuskon sisältöä ny-kyäänkin. On tärkeää tietää, mitä Jeesus ja apostolit opettivat, sillä juuri sitä on kristinusko.

Talvikausi dogmatiikkaa:

Oppi Jumalasta – Jumala ei ole taivaalla leijuva vihainen mies, jolla on harmaa parta ja joka tykkää heitellä kuumia kiviä ihmisten päähän. Kol-minaisuusoppiin ja kristologiaan tutustuminen auttaa ymmärtämään, kuka on se Jumala, johon uskomme, jota rukoilemme ja joka rakastaa mei-tä.

Oppi pelastuksesta – Pelastuksen ymmärtäminen oikein muuttaa objektiiviset opit Jumalasta, ihmisyydestä, synnistä ja Kristuksen persoonas-ta subjektiivisiksi opeiksi. Se on myös perusta monille muille systemaattisen teologian osa-alueille, ja jos oppimme on tässä väärä, noilla muilla osa-alueilla ei juurikaan ole merkitystä.

Oppi viimeisistä tapahtumista – Raamattu käsittelee lopunaikoja vuosisatojen perspektiivissä. Kristinuskon olemusta ei voi ymmärtää ilman Vanhan testamentin profeettojen, Jeesuksen ja apostolien uskoa siihen, että Jumalan valtakunta tulee maailmaan kaikessa voimassaan.

Kevätkausi käytännöllistä teologiaa:

Oppi seurakunnasta – Raamatun opetukset kasteesta, ehtoollisesta ja seurakuntaviroista avaavat eteemme rikkaan ja mielenkiintoisen kuvan Jumalan salaisuudesta, johon haluamme entistä enemmän osallistua.

Kristityn kasvu – Fyysisen ja henkisen kasvun lisäksi tulisi kristityssä olla havaittavissa myös hengellinen kasvuprosessi, joka alkaa uudesti-syntymässä ja päättyy vasta taivaan täydellisyydessä.

Hengen lahjat – Raamatun opetukset Pyhän Hengen lahjoista osoittavat, että niitä tarvitaan edelleen. Jumala on suunnitellut ja antanut ne seu-rakunnalleen (aivan kuten ihmiselle eri ruumiinjäsenet), jotta se voisi toimia Jumalan tarkoittamalla tavalla.

OTA YHTEYTTÄ