Kastekoulu

Mikä on kastekoulu?

Järjestämme ennen seuraavaa kastetilaisuutta kastekoulun. Kastekoulu ei ole pakollinen kastettaville, mutta suositeltava. Kastekoulussa opetetaan kasteeseen liittyvät perusasiat ja kerrotaan kasteeseen liittyviä käytännön asioita. Kastekouluun voi tulla, vaikka ei olisi ilmoittautunut kasteelle. Huomaathan Uskon perusteet –opetuksen kasteesta näiltä nettisivuilta ”Opetus ja koulutus” –osuudesta.

Milloin kasteelle?

Seurakuntamme opettaa ns. Uskovien kastetta. Tämä tarkoittaa sitä, että kastamme uskovia, jotka ovat henkilökohtaisesti ottaneet Jeesuksen elämäänsä syntien anteeksiantajana. Suositusikärajamme kasteelle on 12-vuotta. Tätä nuorempien kohdalla keskustele asiasta pastoreidemme kanssa. Ajattelemme Raamatun opetuksen pohjalta, että kaste olisi hyvä ottaa mahdollisimman pian uskoontulon jälkeen. Tämän vuoksi järjestämme kastetilaisuuksia useita kertoja vuodessa. Alle 18-vuotiailta kasteelle ilmoittautuneilta haluamme huoltajien suostumuksen.

Missä kasteelle?

Kastetilanne on järjestetty tavallisen Jumalanpalveluksen yhteydessä. Seurakuntamme kokoussalin etuosassa on kasteallas, jossa kaste tapahtuu. Paikalla ovat Jumalanpalveluksen osallistujat. Kasteelle menee kerralla useampia henkilöitä. Kastajana toimii joku seurakuntamme vastuuhenkilö. Kesäisin olemme järjestäneet kastetilaisuuden järven tai joen rannalla.

Miten ilmoittaudun kasteelle?

Kasteelle voit ilmoittautua pastoreiden kautta. Pastoreihin voit olla yhteydessä sähköpostitse, puhelimitse tai henkilökohtaisesti vaikkapa kokouksen yhteydessä.

Kaste ja seurakunnan jäsenyys

Seurakuntamme jäseneksi liitetään ainoastaan ns. Uskovien kasteen ottaneet uudistisyntyneet uskovat. Kastamme pääsääntöisesti vain henkilöitä, jotka liittyvät seurakuntamme jäseneksi. Poikkeustapauksissa tiedustele asiaa etukäteen pastoreiltamme.

Ohjeet kasteelle ilmoittautuneelle

– Tule paikalle kirkolle 45 minuuttia ennen kokouksen alkua. Ennen kokousta täytetään henkilötietokaavake ja käydään läpi käytännön asiat kasteeseen ja kokoukseen liittyen.
– Ota mukaasi pyyhe, sekä vaihtovaatteet niitä kastuvia vaatteita varten, joita jätät kastepuvun alle.
– Kastettavilla on kastepuku, jonka alle jää normaalisti kastettavan omat esim. t-paita, alusvaatteet ja valkoiset sukat.
– Kaikki tilaisuutemme ovat avoimia kaikille, joten voit pyytää kastetilaisuuteen ystäviäsi ja sukulaisia.

Seuraava kastekoulu ja kastekokous: