Haastattelussa: Dan Watson

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Dan Watson – Nuorten aikuisten pastori Hillsong London -seurakunnassa. Olen myös mukana sunnuntain jumalanpalveluksessamme. Olen syntynyt ja kasvanut Itä-Lontoossa.

Millainen perheesi on?

Minulla on kaunis vaimo. Olemme olleet naimisissa seitsemän vuotta, ja ensimmäinen lapsemme syntyy tämän vuoden heinäkuussa. Vaimoni on parempi puoleni! Meillä on yhteensä viisi veljeä, neljä siskoa, ja lisäksi vanhempamme.

Milloin tulit uskoon?

Kasvoin seurakunnassa, mutta tein henkilökohtaisen päätöksen seurata Jeesusta 17-vuotiaana. Siitä lähtien olen halunnut palvella Jumalaa ja Hänen seurakuntaansa. Haluan intohimoisesti, että ihmiset ymmärtäisivät ja eläisivät siinä potentiaalissa, jonka Jumala on heille antanut.

Jännittääkö sinua puhua suuren ihmisjoukon edessä?

Jos olen rehellinen, jännitän joka kerta ennen kuin aloitan puheeni. Kuitenkin lopulta olessani esillä, minulla on uskomattoman hauskaa. On mahtavaa, että Jumala voi käyttää ketä tahansa, jopa minua!

Mitä odotat tapahtumalta?

Odotan, että voimme pitää yhdessä hauskaa! Mutta ennenkaikkea odotan Jumalan olevan läsnä ja puhuvan ihmisille. Uskon, että Jumala näyttää ihmisille voimansa, ja kaiken sen, mikä on mahdollista, kun toimimme hänen voimassaa.

Kuka Jeesus on sinulle?

Jeesus on Isäni.

Mikä on lempiraamatunkohtasi ja miksi?

Jesaja 40:31 “mutta kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy.”

Tämä kohta muistuttaa minua siitä, että pystyn mihin tahansa niin kauan kuin toivoni on Jeesuksessa.

Mitkä kolme asiaa tulevat mieleesi, kun ajattelet Suomea?

1. Saunat

2. Joulupukki

3. Luistelu

_______________________________________________

Who are you and where do you come from?

Dan Watson – Young Adult Pastor at Hillsong Church London. I also look after our Sunday service. Born and raised in the Eastend of London.

What is your family like?

I have a beautiful wife. We have been married for 7 years, and we’re expecting our first child this July. My wife is the better half!
Between the two of us we have 5 brothers, 4 sisters plus everyone else. It’s crazy but we have so much fun together.

Can you tell a little about your history as a believer?

I was raised in church but made a real personal commitment at the age of 17. Since then I have been about serving God and his church. I’m passionate about people realising and living in their God given potential.

Do you get nervous when speaking in front of a big crowd?

If I’m honest I do get nervous before I get up to speak but when I’m up there I have so much fun. It’s so cool God can use anyone, even me!

What three things come to your mind when you think about Finland and why?

1. Saunas

2. Santa Claus

3. Skating

What are you expecting from the conference?

I’m expecting to have a lot of fun. But, more importantly, I’m expecting God to turn up and speak to people. I believe God will give people a revelation of his power and what impact people can make when partnered with him.

Who is Jesus to you?

Jesus is my Dad.

What is your favourite Bible verse and why?

Isaiah 40:31 – “but those who hope in the Lord will renew their strength.They will soar on wings like eagles; they will run and not grow weary, they will walk and not be faint.”

It reminds me every time that I can do anything as long as my hope remains in Jesus.

Springfest innosti, viihdytti ja hoivasi

Lauantai-iltana Seinäjoella yli sata nuorta ja nuorta aikuista otti vertauskuvallisen, mutta konkreettisen askeleen kohti Jeesuksen ristiä ja jättivät taakkansa Pelastajan käsiin. Viikonlopun yli kestänyt Springfest pysäytti seurakuntaan kokoontuneet ihmiset miettimään, millaisena Jumala heidät näkee ja kuinka palavasti hän haluaa heidän astuvan hänen kutsuunsa.

Seurakunnan oma pastori Pekka Perho ja Lontoosta saapunut Dan Watson puhuivat innostavasti, avaavasti ja viisaudella kutsumuksesta ja Jumalan ylivertaisesta uskollisuudesta ihmistä kohtaan.

Kuva2

Kuva3

Perjantain musiikkielämyksestä vastasi rap-skenen nuori päällikkö, Biniyam, joka otti bändinsä kanssa yleisön haltuun rytmeillään. Lauantaina Jumalan kohtaamisten – Encountereiden – välissä nähtiin ensimmäistä kertaa keskusteluohjelma Late Night with Ville Pitkänen, joka saavutti välittömästi huippusuosion. Pitkäsen vierassohvalle istahtivat vuoronperään salibandyn Suomen mestarivalmentaja Tommy Koponen, Mira Korhonen ja Biniyam, Neea Perho, Bayerncarin Joni Nelimarkka sekä Dan Watson. Haastattelut olivat hauskoja, mutta asiapitoisia ja mukaansatempaavan ytimekkäitä.

Lauantai-aamupäivällä väki sai mahansa täyteen murkinaa ja herkkuja vapaaehtoisten taiottua sadoille syöjille kahdessa kattauksessa järjestetyn, makoisan brunssin.

Kuva4

Kuva5

Tapahtuma huipentui sunnuntain koko seurakunnan jumalanpalvelukseen. Viikonlopun aikana lukuisat ihmiset tekivät henkilökohtaisen ratkaisun seurata Jeesusta. Se on Springfestin tarkoitus ja sen täyttymistä me juhlimme!

Kuva6